Bavi se vazduhoplovstvom
 
 
motorno letenje
 
ultra lako letenje
 
jedriličarstvo
 
zmajarstvo
 
 
 
padobranstvo
 
paraglajding
 
vazduhoplovno modelarstvo
 
raketno modelarstvo
 
 
maketarstvo
 
samogradnja
 
 
Vremenska prognoza
 

 

IZVEŠTAJ O RADU VAZDUHOPLOVNOG SAVEZA VOJVODINE ZA 2013. GODINU

Vazduhoplovni savez Vojvodine s ponosom može da se pohvali svojim izuzetnim sportistima, šampionima,  osvajačima prvih mesta na svetskim i evropskim prvenstvima, svetskim kupovima i zasluženim nosiocima najviših domaćih i međunarodnih priznanja. Ni prošla, 2013. godina nije  izuzetak u tome, pre bi se moglo reći da je to već postalo pravilo u našem sportu.

Aeroklubovi Vazduhoplovnog saveza Vojvodine svake godine organizuju nekoliko velikih, međunarodnih, takmičenja u okviru kalendara Međunarodne vezduhoplovne federacije FAI, Vazduhoplovnog saveza Srbije i kalendara takmičenja VS Vojvodine. Tako je prošle, 2013.g. u Sremskoj Mitrovici  održan 30. „Sirmijum kup“- Svetski kup za raketne modelare, za seniore i juniore, a na livadi kraj Aradca, 13. „Srem kup“- Svetski kup u vazduhoplovnom modelarstvu, u organizaciji AK „Nova Pazova“ uz finansijsku pomoć VSV i Pokrakjinskog sekretarijata za sport i omladinu.  

Tokom 2013. godine, na teritoriji AP Vojvodione održano je i nekoliko državnih prvenstava kao i veći broj Pokrajinskih i otvorenik klubskih takmičenja.

Istovremeno, naši takmičari, pojedinačno ili u sastavu reprezentacije Srbije, učestvovali su na svetskim i Evropskim prvenstvima i drugim međunarodnim takmičenjima gde su postigli izuzetno vredne rezultate...

Saznajte više .... Na stranici AKTUELNO - Važna obaveštenja

.................................................................................................................................................

SPECIJALNO PRIZNANjE SSV DODELjENO VSV

Na Skupštini Sportskog saveza Vojvodine, koja je održana 26. marta 2014. godine u prostorijama SSV, predsenik Izvršnog odbora SSV, Darko Parežanin uručio je Željku Vuletiću, Generalnom sekretaru Vazduhoplovnog  saveza Vojvodine, plaketu - „Specijalno priznanje Vazduhoplovnom savezu Vojvodine povodom 85 godina razvoja i unapređenja vazduhoplovnog sporta na teritoriji AP Vojvodine“.

.................................................................................................................................................

„ZLATNI ORAO 2013.”
Svečana sala restorana Aero kluba - Dom Aero kluba u Beogradu,
 6. marta 2014.g.

Najviše godišnje, sportsko, priznanje koje dodeljuje Vazduhoplovni savez Srbije, Statua „Zlatni orao“ za vrhunske rezultate postignute u  2013. godini, dobila su naša dva takmičara: Goran Đurković u kategoriji letačkih grana i Branislav Krčedinac u kategoriji neletačkih grana vazduhoplovnih sportova.

Goranu Đurkoviću, članu Sportskog paraglajding kluba „Berkut“ iz Vršca, ovo je četvrti „Zlatni orao“ osvojen u poslednjih pet godina (od 2009. - 2013.g.)  zahvanjujući, pre svega rezultatima postignutim na međunarodnom planu: BRONZANA medalja (u sastavu reprezentacije Srbije) na Svetskom prvenstvu paraglajderista u preciznom sletanju, koje je održano na Bjelašnici, kraj Sarajeva DRUGO mesto u Generalnom plasmanu Svetskog kupa u preciznom sletanju paraglajderom, kao i po jedna SREBRNA medalja osvojena na Državnom prvenstvu i u Ligi Srbije u preciznom sletanju u 2013. godini.

Branislav Krčedinac, takmičar i reprezentativac u raketnom modelarstvu koji je odrastao u „šampionskom jatu“ svog matičnog Aerokluba „Sremska Mitrovica“ gde je još kao junior osvajao medalje na svetskim i Evropskim takmičenjima, svog prvog „Zlatnog orla“ zaradio je osvajanjem titule pobednika Svetskog kupa i ZLATNE medalje u klasi S6A (rakete sa trakom) kao i BRONZANE medalje u klasi S9A (žirkopteri). Uz to Branislav se okitio i titulom DRŽAVNOG PRVAKA u disciplini S9A.

Saznajte više ... Aktuelno / manifestacije

.................................................................................................................................................

«5. KOPLAS KUP» OTVORENO MEĐUNARODNO TAKMIČENjE u F1N, F1N-150

Otvoreno međunarodno takmičenje (sada već tradicionalno, jedno od prvih koje je održano u ovoj godini) «5. Koplas kup» održano je u nedelju, 23. februara 2014. u Hali sportova u Novoj Pazovi.

Organizator takmičenja Aeroklub «Nova Pazova» sa predsednikom luba, Nikolom Bunčićem i modelarska porodica Grubić, uz nesebičnu podršku svih članova aerokluba, ugostili su preko 80 takmičara iz Hrvatske i Srbije. Najmlađi takmičar imao je 5,  a najstariji takmičari i preko 75 godina! Takmičari su bili podeljeni u 4 starosne kategorije:
       
- junior (1996.)                                                                                                               
- juniori, međunarodni kup (1999.)
- mlađi jniori (2003.)
- devojke

Saznajte više ..... Aktuelno / takmičenja / rezultati

 

 

<   1  2  3  4  5  >

 
 
Vremenska prognoza
 
Fédération Aéronautique Internationale
Fédération Aéronautique Internationale
 
Vazduhoplovni Savez Srbije

Vazduhoplovni Savez Srbije

 
Vazduhoplovni Savez Vojvodine

Vazduhoplovni Savez Vojvodine

 
 
Pokrajinski Sekretarijat za sport i omladinu
 
Pokrajinski Sekretarijat za sport i omladinu
 
e Savezi
e Savezi
 
 
Sportski Savez Vojvodine
 

Sportski Savez Vojvodine

 
 
Pokrajinski zavod za sport
 
Pokrajinski zavod za sport
 
Gradska uprava za sport i omladinu

Gradska uprava za sport i omladinu

 

Zakoni, propisi
regulative i konkursi

 
 
 
Muzej jugoslovenskog
 

Muzej jugoslovenskog
ratnog vazduhoplovstva

 
Aeroklub Novi Sad

AK Novi Sad

 
Aeroklub Zrenjanin

AK Zrenjanin

 
Aeroklub Kikinda

AK Kikinda

 
Vazduhoplovni klub "Vihor" Nova Pazova

VK "Vihor"

 
Aeroklub Nova Pazova

AK Nova Pazova

 
Modelarski klub "Sirmijum" Sremska Mitrovica

MK "Sirmijum"

 
Copyright © 2008 - Redesign 2010 - All rights reserved Vazduhoplovni Savez Vojvodine & A.M.A. Lalicic