Bavi se vazduhoplovstvom
 
 
Bavi se vazduhoplovstvom
 
 

Na početak Na početak

OPŠTA AVIJACIJA (MOTORNO LETENJE)

Motorno letenje je kruna vazduhoplovstva. Ne samo zato što su motorni piloti, najčešće, prošli put od maketara i modelara, preko padobranaca i jedriličara do pilota sportskih aviona, već zato što će vam taj doživljaj dati osećaj kao da ste seli u «Ferari» Možete, bez obzira na vremenske uslove, da letite «gde vas srce vuče». Samo se čuvajte ushićenosti da ne prodjete kao Ikar.
Discipline: Prelet
Precizno letenje
Akrobatsko letenje

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

AEROMITING NOVI SAD 2013.

Aeromiting Novi Sad 2013. održan je ovog vikenda (21. i 22. 09. 2013. god.) na kome su piloti novosadskog Aero kluba "Galeb G - 4", Vojske Srbije, Vazduhoplovne akademije iz Vršca kao i piloti iz inostranstva, pokazali svoje vrhunsko umeće u upravljanju sportskim, akrobatskim i vojnim avionima, izvodeći akrobacije od kojih je brojnoj publici zastajao dah.

" To je nešto što do sada nije viđeno u Novom Sadu, a sudeći prema odzivu građana koji uživaju posmatrajući ovaj svojevrsni spektakl na nebu, Aeromiting bi trebalo da postane redovna manifestacija", rekao je gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević.

Građani koji su u velikom broju prisustvovali nesvakidašnjem događaju, posmatrali su akrobacije sa obale Dunava, kod spomenika „Porodica, kao i sa Petrovaradinske tvrđave.  Najuspešnijim takmičarima gradonačelnik Vučević je uručio pehare, dok su svi učesnici aeromitinga dobili plakete.

Aeromiting se sastojao iz dve celine: prvi deo je imao takmičarski karakter, dok je drugi bio revijalne prirode. Naime, na navedenoj lokaciji na Dunavu, bile su  postavljene 4 bove sa pilonima visokim 18 metara i razmakom između istih od po 30 metara. Piloti su imali zadatak da maršrutu od Mosta duga do Mosta slobode i obrnuto, prelete između ovih pilona u najkraćem mogućem vremenu. Taj prelet je imao takmičarski karakter.

 
 
     
       
Copyright © 2008 - Redesign 2010 - All rights reserved Vazduhoplovni Savez Vojvodine & A.M.A. Lalicic